Nyheter

Nexera UHPLC Serien fra Shimadzu

Nexera UHPLC Serien fra Shimadzu

En ny milepæl innen intelligens og effektivitet
Shimadzu’s Nexera UHPLC-serie inneholder analytisk intelligens slik at systemet selv oppdager og løser problemer automatisk. Nexera-serien gjør arbeidet på lab enkel ved å integrere IoT (Internet of Things) og «device networking», slik at brukerne enkelt kan vurdere status på instrumentet, optimalisere ressurstildeling og oppnå høyere prøvekapasitet.

Nexera UHPLC-serien maksimerer pålitelighet og driftstid med mulighet for å gjennomføre en hel analyse fra oppstart til avslutning. Operatører kan sette Nexera til å starte opp på et angitt tidspunkt, slik at det kan fullføre automatisk purge, ekvilibrering, grunnlinjekontroll og systemtilpasning på forhånd, og være klar til analyse før de ansatte kommer på jobb. I tillegg har den nye Nexera serien FlowPilot slik at flow-hastigheten økes gradvis for å redusere skade på kolonnene. Med automatisk gjenopprettingsfunksjonalitet kan instrumentet overvåke svingninger i trykket og sjekke for uregelmessigheter.

Med ekstern mobilfase-overvåking og integrert administrasjon av forbruksmateriell, optimaliseres systemets driftstid og pålitelighet. Reservoarsensorer overvåker volumet av mobilfase eller autosampler-vaskeløsning i opptil tolv beholdere. Beholderne kan også kontrolleres eksternt fra en smart-enhet. Du trenger ikke lenger å bekymre deg for å gå tom for mobilfase midt under en analyse fordi enheten varsler deg før du starter en kjøring dersom gjenværende volum er for lavt. I tillegg varsler instrumentet når deler må byttes ut, slik at brukerne kan holde systemet i gang med topp ytelse.

En ny milepæl innen design
Nexera sitt elegante og kompakte design sparer verdifull benkplass, og bruker over 80% mindre strøm når den er i standby, noe som reduserer driftskostnadene og støtter et miljøvennlig laboratorium.

Nexera UHPLC brosjyre

Ferroptose - en tidligere ukjent form for celledød

Ferroptose - en tidligere ukjent form for celledød

Aktivering av ferroptose fører til celledød for enkelte typer kreftceller, mens inhibering av denne prosessen kan beskytte organismen fra neurodegenerering. 

I CaymanCurrents no.4, 2018 finner du bl.a. følgende tema om ferroptose: 
• The Ferroptosis Pathway: Structure, Function, and Modulation
• Ferroptosis Inducers
• Ferroptosis Inhibitors

Last ned brosjyren her. 

LC/MS fra Shimadzu

LC/MS fra Shimadzu

LCMS-9030 Q-TOF

LCMS-9030 (se bildet) er en væskekromatograf med kvadrupol time of flight (Q-TOF) massespektrometer, som bruker nylig patenterte teknologier for å levere både høyoppløselig og nøyaktig masse.

• Større nøyaktighet
• Bedre følsomhet
• Høyere oppløsning

Last ned brosjyre om LCMS-9030

Shimadzu Mikros

Det nye HPLC systemet, Nexera Mikros, kan brukes til å detektere komponenter med høy følsomhet innen et flowområde fra 100 μL / min til 500 μl / min.

Nexera Mikros forbedrer funksjonaliteten, samtidig som den gjør det mulig å analysere med høy sensitivitet og mindre systemkapasitet. Dette på grunn av en UF-Link, som muliggjør en enkelt til- og frakobling mellom interfacen på LCMS-ioniseringen og kolonnene.

Last ned brosjyre om Nexera Mikros

Nye VECTASTAIN® ABC og ImmPRESS® Polymer IHC kitt

Nye VECTASTAIN® ABC og ImmPRESS® Polymer IHC kitt

Vi introduserer det nye VECTASTAIN® Elite® ABC Universal PLUS Kit (#PK-8200) og tre nye ImmPRESS® Universal PLUS Polymer Kit (#MP-7800, #MP-7801 og #MP-7802) fra Vector Laboratories.

Disse nye peroxidase (HRP) kitene inneholder matchende volumreagenser, levert som ferdige løsninger, i et format som er klart til bruk, og inneholder Vector's eget enzyme-quenchingløsning BLOXALL® (SP-6000), samt ImmPACT® DAB EqV Peroxidase (HRP) Substrate (SK-4103).

Disse «plus»-kitene er passende for både manuelle og automatiske IHC fargeapplikasjoner, og de er ment til å gi i en mer strømlinjeformet og beleilig arbeidsflyt.

Shimadzu News 03 2018

Shimadzu News 03 2018

Siste nytt fra Shimadzu inneholder blant annet:

  • Cannabis – nye analysemetoder som møter EUs nye reguleringer
  • MALDI-8020 i nytt kompakt design
  • Jubileum – Shimadzu feirer 50 år i Europa

Last den ned her...

NEBexpressions fra New England Biolabs

NEBexpressions fra New England Biolabs

Visste du at Grønnlandshaien kan bli nesten 400 år gammel? Og det er ikke en gang den eldste registrerte levetiden til et dyr!

Finn ut mer om livet i havet og mye annet i det nyeste nummeret av NEBexpressions fra New England Biolabs. 

Last ned brosjyren.

Hva gjør kaffelokkene svarte eller hvite?

Hva gjør kaffelokkene svarte eller hvite?

Engangsplast er et varmt tema. Her har Shimadzu analysert et produkt designet for å inneholde varme - kaffekopplokk. Begge lokkene viser symbolet for resirkulerbar polystyren, men har forskjellige farger. Spørsmålet er hva som gjør at en vises hvit og den andre svart? Analyse ved den ikke-destruktive teknikken FTIR og EDX kan svare på det.

Les applikasjonsoppsummeringen

NEBNext® Single Cell/Low Input RNA Library Prep Kit til Illumina®

NEBNext® Single Cell/Low Input RNA Library Prep Kit til Illumina®

NEBNext® er nå tilgjengelig for enkeltcelle- og ultralave RNA inputs!

NEBNext® Single Cell/Low Input RNA Library Prep Kit til Illumina®
Denne unike arbeidsflyten tilfredsstiller behovet for en meget sensitiv, og samtidig robust metode som gjør det mulig å anskaffe sekvenseringsdata av høyeste kvalitet fra enkeltcelle- eller ultralave RNA input. 

• Generer det høyest mulig utbytte av høykvalitets sekvenseringsbibliotek fra enkeltceller, eller så lite som 2 pg - 200 ng RNA
• Stol på konsekvent transkriptdeteksjon for en mengde forskjellige inputmengder og prøvetyper 
• Kan benyttes for utallige RNA inputs, inkludert cellelinjer eller primærceller, eller totalRNA 
• Spar tid med en strømlinjeformet arbeidsflyt, minimalt med arbeidstrinn og hands-on tid  

Teknisk notat

Monarch Total RNA MiniPrep kit

Monarch Total RNA MiniPrep kit

Monarch Total RNA Miniprep Kit fra NEB er optimalisert for å brukes på en rekke prøvetyper inkludert celler, vev, blod og mer, slik at et enkelt kit dekke alle dine RNA-rensingsbehov. 

Finn ut mer om alle nukleinsyrerensekit fra NEB her.