Diagnostikk

BioNordika leverer reagenser, forbruksvarer og instrumenter til alle avdelinger innenfor laboratoriemedisin.

Vi har levert oligonukleotider fra Eurogentec, samt FISH-prober siden tidlig 90 tallet til medisinsk genetikk, molekylærpatologi, medisinsk mikrobiologi og kreftcytogenetikk. De siste 5 årene har vi økt både portefølje og fokus mot laboratoriemedisin med blant annet forbruksvarer og reagenser til in-house analyser, reagenser til NGS og Sanger-sekvensering. Vi har også produkter til mykobakteriediagnostikk.

Hvis det er ting du ikke finner, eller noe du lurer på så ring oss gjerne på telefon 23 03 58 00 eller send oss en e-post.

Vi hjelper deg gjerne!


CE-IVD og CE-IVDR kit

GeneProof  produserer både kvalitative og kvantitative CE-IVD kit for deteksjon av infeksjoner og genetiske sykdommer. Deres åpne kit er validert på flere typer qPCR maskiner som ofte er å se på norske sykehuslaboratorier. Analysene kjøres med samme protokoll, inkludert en universell kontroll, så man har god mulighet til å sette sammen en pakke som er tilpasset rekvisisjonene som kommer inn til laboratoriet.

CE-IVD og CE-IVDR kit

Flere av GeneProof sine kit er kalibrert mot W.H.O standarder og de deltar jevnlig i EQA-programmer som QCMD og Instand. EQA resultat finnes tilgjengelig på hver enkelt produktside.

 • Åpne kvalitative og kvantitative kit  
 • Et rør med alle komponenter
 • Universell kontroll og samme PCR program
 • 80 CE-IVD kit kan selges under de nye IVDR reglene  

IVDR
GeneProof fortsetter å selge sin portefølje med over 80 CE-IVD produkter i henhold til IVDR. Les mer om hvordan GeneProof fortsetter arbeidet videre mot IVDR.
IVDR FAQ GeneProof

Produktoversikt
Et stort utvalg kit for deteksjon av infeksjoner som:

 • Blodbårne infeksjoner
 • Luftveisinfeksjoner
 • Nevroinfeksjoner
 • Resistens
 • Seksuelt overførbare sykdommer
 • Transplantasjon
...  Les mer   

Dispenseringstjeneste

Med vår dispenseringstjeneste fra Eurogentec får du tilsendt ferdige bruksløsninger (miks av primere, prober og eventuelt mastermiks) i henhold til deres in-house design.

Du slipper dermed å bruke tid på å planlegge innkjøp og lage bruksløsninger, og du betaler kun for det faktiske antall reaksjoner som kjøres per assay.

Hvis dere er ISO 15189/ISO 17025 akkreditert, vil tjenesten forenkle dine rutiner.

Dispenseringstjeneste

Fordeler med dispenseringstjenesten:

 
 • Fleksibelt: Både singlepleks og multipleks assays kan dispenseres, enten i frossent eller lyofilisert format. 
 • Enkelt i bruk: Få din in-house miks som en ferdig bruksløsning i rør, plater eller strips. Spar tid og bare tilsett din prøve!
 • Høy kvalitet: Produksjon i ISO8 renrom i henhold til sporbare prosesser som forenkler ISO158189 akkreditering og IVDR sertifisering.
 • Kostnadseffektivt: Reduser arbeidsmengden og svinn av reagenser.
 • Pålitelig: Mange tilbakemelder bedre reproduserbarhet, til og med for komplekse og lav-volumsanalyser
 • Sporbarhet: Få produktene dine med dokumentasjon og QC release rapport.
   

Definer ditt dispenseringstjeneste-prosjekt

Format Layout Dedikert prosjektkode
 • Lyofilisert eller frossent
 • Rør, strips, eller plater
 • Kundetilpasset mengde
 • Paneler
 • Syndrompanel
 • Multipleks eller singlepleks
 • Lasermerking
 • Barkoding
Når prosjektet er definert
kan du enkelt re-bestille
din kundetilpassede
in-house bruksløsning.

Prosessen for ditt prosjekt

Med mer enn 30 års ekspertise innen levering av molekylærbiologiske reagenser og tjenester vil Eurogentec kunne hjelpe deg fra FoU-trinnet til levering av rutineanalyser. I samarbeid med BioNordika vil deres dedikerte prosjektledere og tekniske eksperter gi deg råd om design, utviklingen og produksjonen av dine tilpassede analyser. Alle prosjekter håndteres under full konfidensialitet. På forespørsel er en taushetserklæring utført i de innledende stadiene av kommunikasjonen.

Prosessen.png

1. Start
Vi ser over og analyseres deres prosjekt sammen. 

2. Spesifikasjoner
Sammen definerer vi prosjektets spesifikasjoner inkludert de tekniske detaljene (hvilket format som er best), kvalitetsstandarder og hvilken leveringsavtale som passer best for dere.  

3. Tilbud
Basert på de definerte spesifikasjonene setter vi opp et tilbud på en testbatch og en hovedbatch.

4. Validering av reagenser
Før produksjon av testbatch vil dere få teste ut og validere reagenser Eurogentec i deres eget oppsett i deres egen lab med teknisk støtte fra BioNordika og Eurogentec.

5. Testbatch
Vi produserer en testbatch ut i fra de det avtalte oppsettet som godkjennes av kunden før vi produserer hovedbatchen.

6. Produksjon av hovedbatch
Etter validering og godkjennelse fra deg vil Eurogentec produserer hovedbatchen. Denne vil ofte ha en holdbarhert på 6 måneder til ett (1) år.

7. Leveranse
Du mottar bruksløsningen i henhold til de avtalte spesifikasjonene.

...  Les mer   

Ekstraksjon

Fra Lybe Scientific tilbyr vi:

 • CE-IVD kit for ekstraksjon av RNA og DNA fra humane nasofaryngeale og / eller orofaryngeale vattpinneprøver, spytt, urin eller vaginale vattpinneprøver
 • RUO kit for total ekstraksjon av nukleinsyrer fra fullblod
 • RUO kit for ekstraksjon av RNA og DNA fra ulike celletyper, inkludert primærceller fra pattedyr, cellelinjer og bakterie
Ekstraksjon

ELISA kit

Biomedica utvikler og produserer kvalitets immunoassay klare til bruk, inkludert kontroller og serumbaserte standarder. For spesifikke markører har Biomedica blitt en markedsleder med en kontinuerlig voksende portefølje. De validerer kittene i henhold til FDA, EMA og ICHs retningslinjer.

...  Les mer   
ELISA kit

Fluorescence in situ Hybridization (FISH) prober

Cytocell tilbyr et omfattende utvalg av klassiske FISH-prober for subtelomere og pericentromeriske regioner, kromosomdelesjoner, helkromosomsmaling og prenatal analyse.

De tilbyr også et omfattende utvalg FISH-prober for onkologi, spesielt innen hematologiske og patologiske applikasjoner.

Trenger du egendesignede prober så har Cytocell en kvalitetssikret FISH-probe design service.

...  Les mer   
Fluorescence in situ Hybridization (FISH) prober

Hemostase og trombose

BioMedica Diagnostica er et Canadisk firma med kjernekompetanse innen hemostase og trombose.

De tilbyr kit til både IVD og forskning:

In-house analyser

Vi tilbyr en rekke produkter og tjenester til in-house analyser:

 • Oligonukleotidsyntese
 • Dispenseringstjeneste
 • Polymeraser
 • PCR plast
...  Les mer   
In-house analyser

Kvalitetskontroller til medisinsk mikrobiologi

Vi tilbyr både prosesskontroller og RNA kontroller:  

 • Prosesskontroller til molekylær mikrobiologi 
 • Positive RNA kontroller for respiratoriske assay (til NGS og RT-qPCR)
...  Les mer   

Medietillaging

Vi tilbyr både Mediaclave agarkokere og MediaJet petriskålfyllemaskin fra Integra. 

...  Les mer   
Medietillaging

Mykobakteriediagnostikk

Dekontaminering

Alpha-Tec leverer kvalitetsprodukter til mykobakteriologi. De er anerkjent i USA og leverer i tillegg produkter til Storbritannia, Italia, Tyskland, samt folkehelseinstituttet i Paris.

Vanlig prosedyre for dekontaminasjon er med NALC / 2%NaOH forbehandling. Våre reagenser (NAC-PAC-RED systemet) har i tillegg tett kontroll av pH, som forhindrer at tuberkulosebakterien dør.

Alpha-Tec sitt NAC-PAC RED system er basert på “Kent and Kubica method”, og består av tre reagenser som er tilgjengelig i kit og separat.  

Mykobakteriediagnostikk

NAC-PAC RED er ekvivalent til NaOH og natriumsitrat, og har i tillegg har en unik innebygd pH indikator. Denne kan visuelt bekrefte nøytral pH og dermed bidra til at man bevarer levende mykobakterier. Når NAC-PAC RED blandes ut med NALC ampuller i kittet, er løsningen holdbar i 72 timer.

NPC-67 Nøytraliseringsbuffer erstatter den tradisjonelle M/15 fosfatbufferen og nøytraliserer NAC-PAC RED når det skifter farge fra rosa til blank. Den sørger for at pH holder seg under 8.2 for å forhindre at bakterien dør i sentrifugeringstrinnet.

Vanlige dekontamineringsmetoder bruker NaOH-buffer og M/15-buffer som verken kontrollerer eller monitorer pH på prøven. For høy pH på prøven kan påvirke antall levende mykobakterier man sitter igjen med.
M/15 er en veldig svak fosfatbuffer og har ikke tilstrekkelig bufferkapasitet til å nøytralisere en svak 2% NaOH-løsing som brukes i dekontamineringsreagenser. pH forblir rundt 11-12 hvis man ikke tilsetter HCl og bruker pH-papir for å sjekke at pH holder seg under 8. Denne utvidede eksponeringen for høy pH kan føre til at mykobakterien dør under sentrifugering.

Etter at prøven er dekontaminert tilsetter man PRB Pellet Resuspensjonbuffer som er det siste reagenset i kittet. PRB holder prøven i et strengt regulert pH område på 6.8 til 7.1 Dette er ideelt for å bevare flest mulig viable mykobakterier i kulturen, i flytende eller fast medium.

NAC-PAC RED systemet er kompatibelt med alle nedstrøms protokoller og molekylære systemer inkludert Cepheid GeneXpert.

Les mer om NAC-PAC Red her.

NGS panel

Vi tilbyr både CE-IVD og RuO NGS panel fra HTG.

Priser og bestilling

Kontakt oss gjerne for prisinformasjon eller bestilling via e-post.

Bilde: Bestemmelse av ALK status på NSCLC tumorvev fra nålebiopsi. 
NGS panel

PCR-kabinett

PCR-kabinetter fra Biosan gir et rent, godt opplyst arbeidsområde for arbeid med PCR-reagenser og prøvemateriale. Luftvolumet resirkuleres 100 ganger i timen gjennom en lukket modul med filtre og en UV-kilde kraftig nok til å inaktivere DNA og RNA, noe som sikrer aseptiske forhold. Kabinettene er støysvake og med lavt energiforbruk.

Inkluderer en åpen UV-lampe med digital timerfunksjon for overflate-dekontaminering når arbeidsområdet ikke er i bruk. Et deksel med sikringsbryter beskytter brukere fra eksponering ved UV-dekontaminering. Ledninger til utstyr i kabinettet kan føres inn gjennom en egen åpning for dette, flere modeller har i tillegg innebygget stikkontakt som oppført under.

PCR-kabinett

Flere modeller er tilgjengelige. Mange av våre kunder foretrekker modellene med gjennomsiktige sidevegger, da disse gir bedre romfølelse ved bruk. 

BS-040102-AAA UVC/T-AR: Arbeidsflate i pulverlakkert stål, vindu og sidevegger i pleksiglass.  
BS-040109-A06 UVT-B-AR: Arbeidsflate i rustfritt stål, vindu i herdet glass, sidevegger i pulverlakkert stål. Én innebygget stikkontakt. Spesifikasjoner og tilleggsutstyr
BS-040104-A06 UVC/T-M-AR: Arbeidsflate i rustfritt stål, vindu og sidevegger i herdet glass. Én innebygget stikkontakt.  
BS-040107-AAA UVT-S-AR: Ekstra bred modell. Arbeidsflate i rustfritt stål, vindu og sidevegger i herdet glass. Tre innebygde stikkontakter.  
Priser og bestilling

Kontakt oss gjerne for prisinformasjon eller bestilling via e-post

Sanger-sekvensering

Vi har alt du trenger Sanger-sekvensering!

 • cDNA syntesemiks
 • Polymeraser (OneTaq DNA polymerase og Q5 DNA polymerase)
 • XOZap 1-step PCR Clean Up kit
 • Sekvenseringskit
 • Gelfiltreringsplater
...  Les mer   
Sanger-sekvensering

Screening for COVID-19 (til diagnostikk)

Oppdatert informasjon 25.05.2021.
 

Vi tilbyr flere produkter som er essensielle for deteksjon av SARS-CoV-2.

Screening for COVID-19 (til diagnostikk)

Våre samarbeidspartnere i Caliber Scientific tilbyr virus transportmedium, og vi kan levere MagNA Pure kompatible cartridge og output plater fra BIOplastics, og lysisbuffer til MagNA Pure 96 fra Caliber. Produksjonen av SARS-CoV-2 primere og prober går kontinuerlig hos Eurogentec, og de har økt lagerbeholdningen av One Step qPCR probe reagenser. I tillegg har vi CE-merkede multiplekspanel som detekterer SARS-CoV-2 (ORF1 og ORF8), influensa og RSV fra AusDiagnostics, samt CE-IVD ELISA kit.

...  Les mer   

Kontaktperson: Mari Gilde

Mari har en master i molekylærbiologi. Hun er ansvarlig for våre produkter innen molekylær diagnostikk, og hjelper deg gjerne.

mari@bionordika.no

Kontaktperson: Mari Gilde